Henning i Derby 2018

Derby

8. - 11. februar 2018Torsdag den 8.februar


Der er lige blevet tid til et minitrip til Midtengland. Derby nærmere bestemt. Formålet er selvfølgelig fodbold, men det vender vi tilbage til. 


Vi starter med bussen til Billund og så Ryan Air til London Stansted. Herfra står den på tog til Leicester og et andet til Derby. Så er der en kort gåtur til Hotel Stuart. Tjek ind på værelse 242. Det er ok. Her kan man godt smide sig på sengen.


Lidt senere kan man lige nå en lille aftengåtur rundt i Derby, selv om det småregner. Det er trods alt Midtengland. Seværdigheder er der ingen af, men derfor kan det godt være hyggeligt. Aftenpint og ditto mad på en pub. Det er Currynight om torsdagen, så den kommer til at stå på en Chicken Tikki Masala. Så retur til The Stuart og aftenens afslapning.

Derby By Night
Derby Cathedral

Fredag den 9. Februar


Turistmulighederne i Derby er begrænsede, men til gengæld ligger andre byer som perler på en snor her i Midtengland. Det tager således kun ½ time med Great Eastern Railway at komme til Sheffield. Det er en gammel industriby, som nu er ved at blive gjort moderne. Det bliver først til en gåtur rundt i centrum, sådan lidt på må og få. Sheffields rådhus imponerer.

Stålarbejdersker i Sheffield
Sheffield

Så bliver det ned til floden Don. Her ligger gammel industri og moderne boliger og kontorhuse side om side. Går en tur ud til Kelham Island hvor den udvikling er i fuld gang. Så ellers retur til centrum. Forbi Sheffields i særklasse største seværdighed The Crucibles. Det er snookerspillets svar på Wembley. Her spilles verdens vigtigste snookerturnering hvert år. Til daglig dublerer The Crucibles som et lokalt teater.

Kelham Island
Kelham Island

Det har ikke regnet, men er koldt og blæsende så ved 3 tiden vender jeg snuden retur mod Derby. Her går det i almindelig afslapning. Aftenturen går til min favoritpub. Curry Night er afløst af Fish Night, så det går i Fish´n´chips og en Carling for 7 Pund.


Lørdag den 10. Februar


Føler mig ualmindelig slatten fra morgenstunden. Tænker det er en kombination af for dårlig søvn på grund af gadestøj på hotellet, og så var jeg nok lidt underdressed på gårsdagens tur til Sheffield. Så efter morgenmad, så dropper jeg formiddagens planlagte gåtur i Derby, og slapper af på værelse 242 i stedet.

Det står faktisk så skidt til at jeg overvejer at droppe eftermiddagens fodboldkamp, men heldigvis kommer jeg da på bedre tanker. Så om eftermiddagen er der afgang til Pride Park, hvor man sammen med 27.000 ligesindede kl. 3 kan se Derby med Norwich.


Pride Park er et dejligt fodboldstadion med en skøn familiær stemning. Og den bliver ikke dårligere da Derby kommer foran 1-0 efter et kvarter på et fint mål af Vydra. Men herfra går det kun tilbage. Norwich overtager kampen. Mod slutningen af 1. Halvleg får de straffe, men Carson redder i fin stil.


2. Halvleg fortsætter ligesådan. Og midt i halvlegen et nyt straffe til Norwich, og denne gang scorer de til 1-1.

Pride Park

Resten af kampen fiser lidt ud. Norwich er tilfredse og Derby kan ikke mere. Lidt bekymrede når vi er nr. 2, og har ambitioner om Premier League.


Tudser hjem igen til hotellet. Stadig slatten, så det bliver kun til en lille pizza på hotellet og så i seng.


Søndag den 11. Februar


Så er det slut på det her minitrip. Ville have været på rundtur på Pride Park, men det droppes på grund af svagelighed. Så erstatningsbus til Leicester kl. 12. Derfra tog til Stansted. Solid ventetid. Ryan Air til Billund. Giftig landing i stormvejr. Bus til Aarhus. Taxa helt hjem, da det pisser ned.

Hoteller


Derby: Hotel Stuart ⁕⁕⁕


Transport


Billund - London Stansted: Fly - Ryanair

London Stansted - Derby: Tog

Derby - London Stansted: Togbus/tog

London Stansted - Billund: Fly - Ryanair


Dagsture


Derby - Sheffield: Tog


Sport og underholdning


Pride Park, Fodbold Derby - Norwich