www.henningn.dk

Fredag d. 1. december

16 timer i bus er på nuværende tidspunkt mere sejt end det er sjovt - også selv om jeg egentlig fik sovet udmærket i bussen. Jeg kommer til Trelew ved 12-tiden.

Finder et godt hotelværelse på Hotel Galicia - "con bano et con television".

Tager en lur - en seng er altså bedre end et bussæde. Og imens busturen stadig er i frist erindring, så beslutter jeg mig for at flyve til Buenos Aires når den tid kommer. Jeg køber en billet hos LAPA til næste fredag - 142 pesos.

Lørdag d. 2. december

På halvdagstur til Punta Tombo - en pingvinkoloni ca 100 km syd for Trelew. Pingviner er nu nogle spøjse fugle. Ud over at gå mærkeligt, så udmærker de sig ved slet ikke at have nogen respekt for regler og regulativer. Som det nu er på den slags steder, så er det tydeligt afmærket hvilke områder der er til publikum og hvilke der er til pingviner. Men det er pingvinerne nu fløjtende ligeglade med - de vader tværs over parkeringspladsen hvis det nu er den korteste vej.

Om aftenen fjernsyn på hotellet. Der er intensiv tv-dækning af fodbold i England, Frankrig, Spanien, Portugal, Italien, Chile og selvfølgelig Argentina. Mindst 4 kanaler der kun viser sport. Får lige slutningen af Celta Vigo-Barcelona - derefter 2. halvleg af Belgrano Cordoba-Velez Sarsfield (0-3).

Pingvin på spadseretur

Søndag d. 3. december

Indgangen til El Desafio

Havde tænkt mig en rigtig slapperdag - med masser af bold på tv-skærmen. Men der er krise fra morgenstunden - der er nemlig ingen billeder på flimmeren - noget med kablet siger de i receptionen. Typisk argentinsk - mange ting hernede er dårligt vedligeholdt - det gælder huse, busser, veje - og åbenbart også tv-kabler.

Hænger derfor ud i byen i stedet - men der sker ingenting på sådan en søndag. Så om eftermiddagen tager jeg til Gaiman ca. 20 km. fra Trelew. Gaiman er kendt for sin walisiske kultur og sine walisiske te-huse!. Nu er walisiske te-huse nok ikke lige min kop, så istedet for finder jeg en "park" anbefalet af Lonely Planet.

Parken hedder "El Desafio" og den er ikke helt normal. Det er nemlig en ældre miljøaktivist der har lavet den - og den er udelukkende lavet af genbrugsmaterialer. Blomster, planter, mærkelige skulpturer - ja sågar afhegningen - er lavet af gamle øldåser, ketchup-bøtter, diverse plastic-flasker og meget andet genbrugshalløj. En herlig oplevelse - og parkens kreatør fortæller hjerteligt - han er 80 år - og snakker kun spansk. Men han tog sig tilsyneladende ikke af, at jeg ikke forstod et ord.

Apropos spansk - så havde jeg en stor succesoplevelse i dag. Det lykkedes nemlig at spørge om vej til parken på spansk - og ham jeg spurgte forstod det faktisk - og jeg forstod hvad han svarede!. Så der er trods alt fremskridt at spore.

Mandag d. 4. december

Med bus til Puerto Madryn - en turistagtig badeby ca. 1 times buskørsel fra Trelew. Bussen bryder dog sammen efter et kvarter - der må hidkaldes en ny - så turen bliver undtagelsesvist lidt længere.

Puerto Madryn er nu ikke noget at skrive hjem om - en rigtig turistby - så det lader jeg være med.

Har forøvrigt ændret flyveplaner - tager til Buenos Aires onsdag.

Tirsdag d. 5. december

Den store tur til Peninsula Valdés - en halvø der stikker ud i Atlanterhavet. Op kl. lidt i 7 - afgang kl 7.30 med den bookede bustur, som primært medbringer flamsktalende belgiere - sælsomt!. Ca. 500 km - hjemme igen kl. 20.30.

Først til Puerto Pyramide - og hvaltur. I en vældig lille båd tager vi ud på bugten for at se på meget store hvaler - og de er der - og de kommer tæt på båden - man kan faktisk røre ved dem, hvis man skulle have lyst. Og de kunne uden problemer vende bunden i vejret på båden - hvis det var det de havde lyst til - det er det heldigvis ikke. Mest sjov har vi af en mor og hendes unge, som er helt henne for at røre ved båden. Og skipper skal selvfølgelig blære sig, og sørger for at fræse afsted i båden så bølgerne skyller ind over, og vi alle bliver pladdervåde.

På vej mod Peninsula Valdés

På hvaltur - det her er en Orca - også kendt som en dræberhval

Bagefter rundt på resten af Peninsula Valdés, med jævnlige stop for at se på søløver, søelefanter, fugle og meget mere.

Vejret er skyfri himmel - 30 grader - så jeg kommer tilbage til Trelew meget solbrændt og meget træt.

Og så er det selvfølgelig den sidste aften her i byen  man finder en smadderhyggelig bar, hvor man også kan spise. Det bliver til en hamburguease, "frittas" og en af de store Quilmes (3/4 liters flasker sælger de dem i).

Herefter tilbage hotellet. De har pyntet til jul. Da jeg roser det, slår den muntre receptionist (også kendt som Bocas Junior) beklagende ud med armene og sukker "navidad".

Onsdag d. 6. december

Vader rundt i Trelew det meste af dagen. Ser bl.a. byens mægtig berømte Paleontologiske museum. Det er nu ikke mere berømt, end at jeg er den eneste besøgende. Og skulle man ikke lige vide hvad der er på et Paleontologisk museum - så er det altså dinosaurusser og andre "fortidsøgler".

Kl. 17 er det så ud til Trelews lillebitte lufthavn - og kl. 19 er der afgang med LAPA-air til Buenos Aires Aeroparque.

I Buenos Aires er det med "Remise" (en slags taxa) til Hotel Madrid. Det er pludselig blevet varmt. Kl. er 23 og det er 28 grader. På hotellet har jeg vundet et værelse ud til Avenida de Mayo. Dejligt varmt - og meget larm. Ud for at spise - det er ikke noget problem kl. 23 i den her by - faktisk er det meget normalt.

Videre til Buenos Aires