www.henningn.dk

Torsdag d. 7. december

Når der nu ikke er noget salg, så kan man jo altid slibe sig en skraber - foran Recoleta kirkegården.

Formiddagsgåtur til KLM's kontor - for at bekræfte min flybillet hjem. Men de er flyttet, men det lykkedes da at finde det rigtige sted til sidst.

Eftermiddagsgåtur til Recoleta. Recoleta er et rigmandskvarter i den nordlige del af byen med en berømt kirkegård. Bl.a. Eva Peron er begravet her. Det er en lang gåtur - og det er meget varmt - så jeg er ret kvæstet, da jeg kommer hjem igen.

Har undervejs haft en længere sludder med en fyr i en kiosk, der var god til engelsk. Det er ærgeligt at man selv er så dårlig til spansk, for argentinerne vil vældig gerne snakke om hvor man kommer fra, hvad man synes om Argentina osv - de er meget imødekommende. Men desværre er de fleste ligeså dårlige til engelsk, som jeg er til spansk, og der er grænser for hvor begavet en samtale man kan føre med fingersprog.

Fredag d. 8. december

Endnu en varm dag i Buenos Aires - og endnu en meget lang gåtur, nemlig til La Boca et arbejderkvarter i den sydlige del af byen. Det er en stor kontrast til det rige Recoleta igår, men La Boca er meget spændende.

Der er bl.a. masser af sjove gavlmalerier og farvestrålende huse - men også meget forfald og fattigdom. Jeg kommer bl.a. forbi en brandstation, og mens jeg står og tager et billede af et gavlmaleri kommer en "Bombadores" (brandmand) hen for at spørge om jeg vil se brandstationen. Det vil jeg selvfølgelig gerne, og han viser stolt de nye og gamle brandbiler frem.

Kommer også forbi "La Bombonera" - hjemmebane for Boca Juniors. Man kan komme ind og se stadion - så det gør jeg.

Herfra videre til Caminito, og den møgbeskidte flod Riachulo. Det er mere "Turist-Boca" med restauranter, sælgere, musikere og plattenslagere.

"Den lille fede" som gavlmaleri. Maradonna startede karrieren i Boca Juniors

Tager herfra den lange gåtur hjem til Hotel Madrid. Har gået rundt 8 timer i 30 graders varme, og er fuldstændig kvadret da jeg når hjem.

Lørdag d. 9. december

Lidt mere ro på idag. På "shoppingtur" på byens gågade Lavalle og Florida - dog uden at købe noget.

Om aftenen går det i lokal folklore. Der er tango-aften i amfiteatret i Parque Lazema, som jeg kom forbi på vejen til La Boca igår.

Sexteto Mayor og Leopoldo Federico m.fl. spiller, Raúl Lavié, María Graña m.fl synger, mens der danses af Compañía Tango Pasión - alt sammen velkendte navne!. Holder det ud et par timer inden jeg daffer retur til hotellet.

Så er der tango!

Søndag d. 10. december

Shopping i San Telmo

Formiddagsturen går til San Telmo. Her er der hver søndag formiddag et marked, og der er ingen grænser for hvad der er til salg. Der er også tango-dans, harmonikamusik og almindeligt plattenslageri, som der altid er hvor mennesker mødes.

Herefter retur til hotellet - til siesta - en god opfindelse i den her varme.

Den sene eftermiddagstur går til Puerto Madero, sådan et lidt bourgøjser-agtigt lystbådehavnsmiljø, man er ved at lave ved nogle gamle pakhuse. Men det er nu meget hyggeligt at gå rundt - masser af cafeer og den slags.

Sent på aftene kommer den så endelig - det man har ventet på det sidste par dage - den helt store skylle. Det tordner og lyner og vælter ned med vand. Sidder ved hotelvinduet og kigger ud på det.

 

Mandag d. 11. december

Først til Teatro Colon - Buenos Aires' berømte (?) opera. Der er rundvisning på engelsk kl. 11. Så den er jeg med på. Vældig flot må man sige - faktisk ret imponerende.

Herefter var tanken at prøve en populær klassiker på mine udlandsture, nemlig den lokale zoo. Tager undergrunden til Plaza Italie - stiger op - blot for at finde ud af at zoo'en er lukket. Flere farer forvildet rundt, for alle skilte fortæller at der burde være åbent - men det er der altså bare ikke.

Går istedet en hyggetur i en nærliggende park. Vi er i den rige del af Buenos Aires - der hvor man kan hyre en "hundelufter" til at gå tur med fido.

Retur til hotellet til siesta. Om aftenen bare en rolig og tilfældig gåtur i byen.

Der går en hund igennem byen.....

Tirsdag d. 12 december

Med lokaltog til Tigre - en forstad nord for Buenos Aires - ved det der hedder Delta del Parana. Her løber floderne Uruguay og Parana sammen og danner et delta inden de bliver til Rio de la Plata, som Buenos Aires ligger ved.

Tager på en smadderhyggelig bådtur i deltaet. 4 timer varer den - det er ikke en speciel turisttur - der er kun få turister med. Det er derimod en helt "normal" bådrute, der lægger til ved folks egne badebroer langs floden Carapachy. Så der transporteres mest folk ud til deres egne hjem på de små øer i deltaet. Men den er også "skolebåd". Vi lægger ind til skole nr. 14, hvor 15-20 unger står på for at blive bragt hjem. Endelig er den også fragtbåd - og vist også postbåd, så vidt jeg kunne se.

Retur i Tigre ved 16.30-tiden - og en god times togkørsel tilbage til Buenos Aires.

Onsdag d. 13. december

Sidste hele dag i Sydamerika. Lidt vemodigt, men jeg er også rejsetræt og glæder mig til at komme hjem.

Dagen bruges lidt på må og få, går lidt rundt i byen uden særlige mål.

Bruger et par af de varmeste timer midt på dagen til turens første og sidste bio-besøg. "El Protegiro" ("Unbreakable" på "dansk") med Bruce Willis - enormt dårlig.

Med det argentinske flag i stævnen

Torsdag d. 14. december/Fredag d. 15. december

Med bus til Ezaiza kl. 10 - tjek ind - man skal være der i god tid, mindst 2 timer før.

Afgang mod Amsterdam kl. 14.10 - til tiden. Mellemlanding i Sao Paulo. Så er der lige 12 timer inden landing i Amsterdam kl. 8.30 lokal tid. Får sovet i flyveren - ½ time ! - så jeg er frisk og udhvilet da vi lander i Amsterdam!.

Planen var at bruge dagen i Amsterdam. Men det regner og vejret er kedeligt. Så da jeg vil tjekke ind til aftenflyveren i lufthavnen med det samme, og de spørger om jeg vil med formiddagsflyveren kl. 10.45 istedet, så siger jeg ja tak.

Lidt hurtige indkøb - og så til Billund - og videre med bus til Vejle.

Retur til forsiden