www.henningn.dk

Tirsdag d. 28. november

Triumftog

Sove længe i dag - helt til kl. 8!. Med bus fra Puerto Natales til El Calafate i Argentina kl. 9.

5 timers buskørsel - mest på grusveje - og undervejs den sædvanlige omstændige grænsepassage (jeg har aldrig før fået så mange stempler i mit pas) inden vi er i El Calafate.

El Calafate er en lille turistby med 6000 indbyggere, som lever af at folk overnatter her, når de skal ud at se på Perito Moreno gletscheren.

Jeg booker mig ind på hotel El Paso Verlika - går en tur i byen - det er nu hurtigt overstået - bestiller bustur til i morgen - så det er sådan set det.

Om aftenen kører byens ungdom op og ned ad hovedgaden med hornet i bund - i triumftog over Boca Juniors sejr i Intercontinentalfinalen mod Real Madrid.

Onsdag d. 29. november

Afgang kl. 9 med Interlagos-turismo til Perito Moreno gletscheren - noget så sjældent som en engelsktalende guide.

Det tager ca. 2½ time at køre derud - på grusvej - hvorefter man bliver sluppet fri indtil kl. 16.

Man går rundt på nogle "boardwalks" hvorfra man kan se det største naturshow jeg nogensinde har set. Gletscheren er ret tæt på - føles det ihvertfald - på det højeste sted rager isen ca. 70 meter op - normalen er dog ca. 40 meter. Det er vildt imponerende at se på, men egentlig mere imponerende at høre på. Gletscheren smider nemlig hele tiden store stykker is ned i Lago Argentino som den stikker ud i, og det sker under højlydte brag - som om man står midt i et tordenvejr. Samtidig kan man høre isen knage og brage, og man fornemmer virkelig hvilke kræfter der er på spil.

Perito Moreno Gletcheren

Nogle af de flotte isskruninger på toppen af gletcheren

Perito Moreno stikker langt ud i en naturlig kanal, der forbinder 2 søer. Den mangler faktisk kun 10 meter i at lukke helt for gennemstrømningen mellem de 2 søer. Sker det, så vil vandet fra den ene sø blive dæmmet op, og derefter sprænge dele af gletcheren væk for at komme ud. Det er sket 15 gange fra 1917 til 1988 - men ikke siden da.

De sidste 2 timer derude finder jeg bare et godt sted at stå - og så står jeg bare og glor på dette fantastiske show. Jeg opdager dårligt det begynder at regne og jeg bliver noget forbløffet da jeg hjemme på hotellet opdager at jeg er blevet enormt solbrændt i ansigtet - på trods af at det har været overskyet - men der er vist et eller andet med is og så stråler.

Hjemme igen ved 18.30 tiden. En god rød bøf og en Quilmas til aftensmad - i første omgang uden tilbehør på grund af mine manglende spanskkundskaber - "fritas" bliver dog reddet hjem ved en efterbestilling.

Torsdag d. 30. november

Vågner - og er blevet kanonforkølet - her midt på sommeren!

Idag er det afgang med bus fra El Calafate kl. 13 til Rio Gallegos. Turen dertil burde tage 4 timer, men bliver på 5, da chaufføren stopper en times tid midt i ørkenen og render rundt med en skruetrækker for at pille ved bussen, som vist var rendt varm.

Fra Rio Gallegos er det videre med "El Pinguino" til Trelew. 16 timer - afgang kl. 20.

Videre til Trelew