www.henningn.dk

Lørdag d. 25. november

Meningen var at tage bussen kl. 9 til Puerto Natales. Men "Buses Fernandez" 9-afgang var "completto", så jeg måtte vente til kl. 13. Fandt derfor tilbage til Monte Carlo, hvor jeg godt måtte låne mit værelse lidt igen. Fik læst Michael Palins version af "Around the world in 80 days" færdig inden jeg gik tilbage til bussen.

Godt 3 timer til Puerto Natales. Ud for at finde et hotel. På anbefaling af Lonely Planet vælges "Natalino" - turens hidtil billigste - og mindste værelse - men til gengæld mest engagerede vært.

Ud for at finde ud af hvordan de næste dage skal bruges. Får booket en sejltur søndag, en bustur mandag, og når jeg nu er i gang kan jeg ligesågodt købe en busbillet videre til El Calafate til tirsdag.

Ud for at se på byen. Det er rent Løkken/Blokhus det her - kun turistbutikker.

Men en ting går igen, nemlig en markant mangel på velstand på de her kanter. Det overrasker mig lidt. Især husene er ofte noget værre ragelse lavet af bølgeblik og dårligt vedligeholdt.

Fra havnen i Puerto Natales

Søndag d. 26 november

Tidligt op kl. 6.45 - morgenmad kl. 7 - så ned til havnen og ombord på "Alberto de Agostini" der sejler til Parque Nacional Bernardo O'Higgins. Bliver plantet på mit sæde - nr. 21 - men søger dog hurtigt ud på dækket. Jeg har fornuftigt nok klædt mig godt på - sweatshirt, fleece-trøje, vindjakke og hue - mangler kun vanterne - og det her kalder de sommer!

Turen er smadderflot selv om det er ret skyet og regner lidt i ny og næ - men på en måde gør det det kun mere dramatisk. Det blæser en del, og det får jeg at mærke da en ordentlig skylle vælter ind over dækket - og jeg tilfældigvis står så jeg bliver pladdervåd, til stor moro for de omkringstående. Sidenhen er der dog andre, der får samme tur.

Serrano-gletscheren

Billede fra hjemturen

Udturen til vendepunktet ved Serrano-gletscheren tager 4 timer. Undervejs ses sneklædte bjerge, vandfald, nogle pingvin-lignende fugle på klipperne og et par kondorer højt på himlen. Sådan nogle fyre har et vingefang på 3 meter, så de er ret store.

Ved gletscheren skal båden lægge til kaj. Det blæser så meget, at det først lykkes i 3. forsøg. Så er der en kort gåtur til gletscheren, hvor alle skal tage billeder. Retur til båden - tilbage ad samme vej - igen vælger jeg at holde mig udendørs (jeg tror faktisk, der var nogle der slet ikke kom ud!). Tilbage i Puerto Natales kl. 16 - lidt afslapning på hotellet - ud at spise - og retur til hotellet efter en aftengåtur.

Mandag d. 27. november

Afgang fra hotellet kl 7.30 på tur til Parque Nacional Torres del Paine. Jose er den hurtigtkørende chauffør - folk i bussen er internationale - Tyskland, Chile, Schweiz, Mexico, Spanien og Dinamarca.

Det tager små 3 timer inden man når ud til parken. Undervejs kigger vi forbi en kæmpestor grotte, der hedder Cueva del Miloden. Ude i parken kører man så rundt - med nogle gode gåture undervejs - og er tilbage i Puerto Natales ca. 12 timer senere.

På vej mod  Torres del Paine

Deres udsendte  - Jose har taget billedet

Rigtig flot er det, omend schweizeren synes der er for mange bjerge! - "Vorherrebevares - et bjerg mere". Vi får set selve bjerget Torres del Paine fra flere sider. Vi ser de rigtigt flotte søer - holder frokost ved en af dem. Vi får set en gletscher "Glacier Grey" efter en lang og flot gåtur. Jose fortæller så det er en lyst, men kun på spansk. Vi ser også planter og dyr - bl.a. masser af Guanacoer (en lokal lama-variant), Rhea'er (ligner en struds - kendt som "Hjulben" i berømt tegnefilm - biip-biip) og kondorer er der også flere af.

Hjemme igen ved 8-tiden.

Videre til El Calafate