www.henningn.dk

Mandag den 18. august

Exit Brosundet Gjestehus, der ud over at være et dejligt sted at bo, også havde den fortræffelige feature, at der altid var gratis kaffe i receptionen. Så da værelse 308 blev forlad, stod der 8 kaffekrus tilbage.

Og så var der en klog mand der engang sagde, at der ikke er noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget.

Først en nødvendig ændring af rejseplanen. Planen hed bus til Åndalsness og bus videre ned ad den berømte vej "Trollstigan" til Geiranger. Men regnen i sidste uge har medført et "ras" på Trollstigan, som derfor er lukket. Alternativet ligger ligefor - Hurtigruten sejler nemlig fra Ålesund til Geiranger om sommeren. Lidt dyrt, men alle pengene værd. En helt fantastisk flot tur gennem fjordene, helt ind til bunden af Geiranger fjord. Og så gør det det jo heller ikke noget, at det er "Kaizer-wetter" - blå himmel uden en sky i sigte.

På vej ombord på det gode skib M/S Vesterålen

Udsigten fra Nielsens veranda

I Geiranger tjekker jeg ind på Hotel Geiranger - men nixen bixen. De har smidt min reservation ud. Heldigvis har jeg selv en e-mail bekræftelse med, så nu har de et problem. Det får de nu hurtigt løst. De booker et "værelse" på Grande Fjord Hotel, og sender mig i en taxa derud. Værelse er måske i underkanten. Det er snarere en lille ferielejlighed, med eget sofa-arrangement og egen veranda. Her kan man så sidde med en helt fantastisk udsigt over Geiranger Fjord.
Tirsdag den 19. august

Starter med at flytte tilbage til mit rigtige Hotel Geiranger. De ved vist godt, at de har jokket i det. Ihvertfald har de givet mig et lækkert værelse på 9. etage, med egen balkon og en vældig udsigt over fjorden.

Bruger ellers dagen på et par fornuftige traveture, bl.a. for at se det hele lidt fra oven. Det bliver også til et besøg i det beskedne men informative "Norsk Fjordsenter", der fortæller om livet og farerne langs med fjorden.

Selve byen Geiranger er et turist-hul, med souvenir-forretninger og andet tingeltangel. På "Friarens Pizza" får jeg den ringeste pizza i mands minde. Men omgivelserne - de er simpelthen fantastiske. Det er ikke tilfældigt, at Lonely Planet har kåret Geiranger som det flotteste sted i Skandinavien.

Udsigt over Geiranger fjorden - med et af krydstogtskibene lagt for anker

Videre til Sogndal