www.henningn.dk

Mandag den 27. august

Retur til Reykjavik med bus. Turen går via Kjölur-ruten op over højlandet. 10 timer på grusveje - hu hej hvor det går. Men det er en spændende tur. Det er godt nok øde og ufrugtbart på midten af Island.

Undervejs kommer vi forbi Hveravellir, som er et geotermisk område med varme kilder og andre af naturens mærkværdigheder.

Videre - med stop ved Gullfoss-vandfaldet, og ved den berømte gejser Geysir. Geysir har dog mistet kraften, men heldigvis kan nabogejseren Strokkur fortsat være med. Hvert 2-3 minut giver den et gevaldigt hvæs, og en vandstråle på op til 20 meter står op af den.

Bussen er i Reykjavik ved 6 tiden. Jeg tjekker ind på det centrale guesthouse Andarunginn (Den gyldne and) efter anbefaling fra Hr. og Fru Benvenuto fra Milano. Glimrende sted - lige ovenpå en restaurant.

Strokkur - i al sin magt og vælde

Tirsdag den 28. august

Billede fra Hafnarfjorður - lige her skulle der angiveligt bo både skjulte folk, alfer og lysfeer - men jeg kan altså ikke se nogen!?

Jeg scorer lidt billige point fra morgenstunden ved at rose guesthouse-værtens kaffe. Det viser sig, at han har solgt kaffe i 40 år og sætter en stor ære i god kaffe.

Afsted til Hafnarfjorður - en god bybus-tur fra Reykjavik. Hafnarfjorður har noget helt specielt, nemlig en skjult verden. Det er nemlig angiveligt Islands centrum for feer, dværge, alfer, gnomer og den slags småfolk. En lokal "seer" Erla Stefánsdottir har sågar lavet et fint kort over disse væseners opholdssteder. Så med det i hånden går jagten ind.....

Desuden bliver det til en mere normal gåtur rundt i Hafnarfjorður.

Tilbage i Reykjavik bliver det til et besøg i den afskyelige shopping-mall "Kringlan", og en tur til "Perlan" et udsigtspunkt bygget ovenpå Reykjaviks vandforsyning på toppen af Öskjuhlið-bakken. Her er der en fortræffelig udsigt og de serverer en fremragende og kæmpestor vaffel-is.

Onsdag den 29. august

Sidste dag på Island. Tjekker ud fra guest-houset. Bagagen får lov at stå til senere afhentning. Øvelsen går så på, at få dagen til at gå uden en hule at søge hjem til.

Det bliver til en laannng gåtur til Seltfjarnarnes, som er en forstad til Reykjavik. Turen går langs med bugten. Så er det med 3'eren tilbage.

Jeg vil også besøge nationalmuseet, men det holder lukket til december 2002, og det er for længe at vente. Finder i stedet en spændende vikinge-udstilling i Reykjaviks kultur-hus. Efterhånden er jeg ved at være mør, og så er biffen en god ide. "Kiss of the dragon" hedder filmen, og den er nogenlunde ligesom titlen antyder. Så er det aftensmad og en kande kaffe på en af byens mange cafeer, inden det ved 11-tiden går ud til Keflavik.

Fyr for enden af vejen til Seltjernarnes - en venlig mand sagde jeg ikke skulle gå derover, for tidevandet var på vej, og så ville der gå 8 timer inden jeg kunne komme tilbage.

Her venter en ubehagelig overraskelse. Der er nemlig ingen 02.10 afgang til Copenhagen på skærmen. En tjek-ind-assistent bliver noget pinligt berørt, da jeg fremviser en billet til en ikke-eksisterende flyafgang. Der er ikke andet at gøre ind at tage en taxa retur og booke sig ind på Hotel Loftleiðir - alt sammen på Icelandair's regning. Kan kravle til køjs ved 2-tiden

Torsdag den 30. august

Jeg får ikke sovet meget inden telefonvækningen kl. 05.30. Arrigskaben gør det vanskeligt at falde i søvn.

Afsted - med taxa - Icelandair betaler - til Keflavik kl. 06.00.

Tjek ind. Den her gang er den god nok. Der er en flyver til Copenhagen kl. 08.05. 3 timer til København, så den er 13 da jeg lander. Og så er det sådan set bare at sætte sig i IC-toget til Vejle.

Efterskrift

En efterfølgende klage til Icelandair over den noget kaotiske hjemtur medførte en seriøs beklagelse og en beskeden erstatning. De havde simpelthen glemt at fortælle, at natafgangen var blevet aflyst et par måneder i forvejen. Der var vedlagt en check på 500 kr - og så har jeg et brev liggende om, at næste gang jeg skal med Icelandair, så bliver det på Business. Og det kan jo godt ske en dag.

Retur til forsiden