www.henningn.dk

Lørdag d. 14. februar

Tidligt op kl 6 og exit Adelaide. Med Greyhound Pioneer til Broken Hill. Det er "far out", ørken og ørken - og masser af kænguruer langs vejen. De er dog alle sammen kørt over. Der går timer mellem vi kommer til en by. Den sidste inden Broken Hill er ikke så stor 7 indbyggere. Her står der dog en af bussen - nu er de 8 siger han.

Turen er ellers ret træls. En mor og hendes 4 fuldstændige uregerlige unger gør alt hvad de kan for at lave så meget bøvl og ballade som muligt.

I Broken Hill hen på eftermiddagen. Det er mega varmt. Ind på Mario’s Palace Hotel - det mest tjekkede på hele turen. Forhallen er noget for sig med kæmpestore vægmalerier overalt. Værelserne er også rigtig lækre - og der er stort set ikke et øje på hele hotellet.

Rundt og kigge lidt på byen, ind på pizza-hut og hjem og sove.

Trappeopgang fra Mario's Palace Hotel

Søndag d. 15. februar

2 kameler - en bil i baggrunden - og så The Outback

Halvdagstur til Silverton, en spøgelsesby 25 km fra Broken Hill. Det er øde - meget øde. Vi er virkelig i the outback. Ny rekord - vi er kun 3 med bussen. I Silverton bliver vi slæbt rundt på lidt lokale gallerier, møder en plattenslager der sælger gamle 1-centmønter hvor han har skæret kænguruen ud til dumme turister og vi slutter på Silverton Hotel med en VB (Victoria Bitter - det foretrukne ølmærke - glimrende).

I Silverton har man i tidernes løb optaget flere film - og især reklamefilm. Sådan nogle med øl, tørstige mænd og langt fra alfarvej.

Mandag d. 16. februar

Om formiddagen på minetur i Broken Hill. Ray - rundviseren - fortalte så hurtigt og så meget at man dårligt kunne følge med. Men sjovt og spændende alligevel at rende rundt langt under jorden med "hard-hat" på. Minen var en metalmine - altså en mine hvor der tidligere var udvundet sølv, zink og andre metaller.

Om eftermiddagen afgang med Greyhound Pioneer til Sydney. En tur på ca. 15 timer. Heldigvis med god plads i bussen.

Videre til Sydney

Fra en turist-mine