www.henningn.dk

 Brasilien
 20. august til 6. september 2006
 Buzios

Se også
Brasilien fotoalbum
Brasilien billedvideo
Salvador billedvideo
Iguassu billedvideo
Buzios billedvideo
Rio billedvideo
English version

Onsdag den 30. august

Nærmest Buzios Downtown.

Jeg er eneste gæst på Pousadaen, så morgenmaden bliver linet op, da jeg kommer ned i receptionen. Den venlige receptionist kommer med forslag til gåture og gode forslag til spisesteder.

Buzios er ikke som sådan en by, men mere et område med lækre strande og flot natur. Det var Brigitte Bardot, der "opdagede" Buzios i 60'erne, og gjorde de gamle fiskerbyer til turistmål. Nede ved vejen, der går langs med stranden, er der lavet en sjov lille bronzestatue af fruen hvor hun sidder på en kuffert og kigger ud over vandet. Flere tilsvarende figurer ses andre steder langs stranden.

Jeg starter dagen med at smutte ind til det nærmeste man kan kalde centrum. Det er reelt set 4 veje på den ene led og 6 på den anden med forretninger og restauranter. Herfra går jeg ud til nogle af strandene, nemlig Praia des Ossos, Praia da Azada e Azadinha og den største - Praia Joao Fernandes. Receptionisten har advaret mod den den sidste. Det er en af dem, hvor man ikke skal sætte sig ned, for straks vil der komme en og kræve betaling. Det lader jeg så være med, og går hjem til Pousada'en i stedet for.

Selv om de lokale fandt det koldt, var der dog enkelte der vovede sig en tur i vandet.

Men man kunne selvfølgelig også bare slappe af

Senere bliver det til en ny gåtur til en næsten mennesketom Praia Brava. Det kan skyldes, at de indfødte finder det "frio" - koldt. Jeg finder dog 22-25 grader særdeles behageligt.

Aftensmad bliver på det receptionsanbefalede David's. Når man har et kort med fra Pousada'en, får man en gratis Caipirinha. Det er en sag der drikkes overalt i Brasilien med lime, sukker, cachaca (spiritus lavet på rørsukker) og masser af is. Skidtet smager som sodavand, men er lumsk som bare pokker.

Til middag får jeg noget - for mig - så eksotisk som fisk.Det er jo gammelt fiskerområde, så der er mange fiskeretter. Jeg har tidligere skrevet at maden i Brasilien er billig og rigelig, men i øvrigt ikke noget at skrive hjem om. Det gælder ikke i aften. Det er stadig billigt - men ikke helt så billigt som i Salvador - og der er rigeligt. Det er helt umuligt at spise op. Men det smager til gengæld fantastisk.

Så var fotografen heldig med et fint billede ved solnedgang. Farverne er svindel og humbug, og et udtryk for Nikon's fortolkning af lyset - men fint ser det da ud

Torsdag den 31. august

Knægten fik heldigvis ikke lov at styre, da det blev alvor. Han blev i øvrigt voldsomt søsyg, da vi kom ud i de næsten 10 cm. høje bølger

Det blæser ret voldsomt i Buzios i dag. Så hvad er mere naturligt end en sejltur med en "skonnert" på bugten ved Buzios. Afgang kl. 11, og turen tager 3 timer inklusive stop ved Praia Ditten og Praia Datten, hvor dem der har lyst kan hoppe i vandet. Desuden er der en pause undervejs på en flydende restaurant. Skibet vipper en smule undervejs til stor moro for de indfødte, der er mere vant til højt solskin end høj søgang.
Vi er i land igen kl. 2, hvor det så bliver til lidt frokost. Hvis ret skal være ret, så havde Buzios nok ikke været på programmet, hvis jeg selv havde planlagt turen. Dertil er der nok for meget Løkken/Blokhus badeby over det hele. Og den store turistfornøjelse ved at køre rundt i Beach Buggy er heller ikke lige mig. Men alligevel har det været hyggeligt og afslappende med en god Pousada, gode madsteder og dejligt vejr.

Selv om Buzios primært er turistby, så er der enkelte lokale fiskere tilbage

En af mange fine både i bugten ved Buzios

Aftensmad bliver på en restaurant inde i "downtown". Det er en kilo-restaurant, hvor man betaler afhængig af hvor meget man hælder på tallerkenen fra den store buffet. En saxofon kommer forbi og spiller til noget medbragt baggrundsmusik. Det lyder gudsjammerligt, så jeg går hjem til min Pousada.

Videre til Rio